Din indkøbskurv er tom.
Ordre: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri fragt over 499 kr.
14-dages returret
Hurtig levering 1-2 dage
Kundeservice: +45 98 18 18 39

Bomberjakker

Den helt klassiske bomberjakke med rødder helt tilbage til første verdenskrig er i dag et lækkert alternativ til en varm cardigan eller en blazer. Den meget genkendelige pasform er blevet en klassiker, der bør være en del af enhver garderobe. Har du brug for en all-round jakke, der kan bruges året rundt som en del af din basisgarderobe, så er den bomberjakke helt klart svaret. Brug den over en hvid t-shirt eller sammen med en skjorte. Hvordan end du styler den, så giver den dit outfit kant.

Vis mere
Hvad er en bomberjakke?

Den helt klassiske model kommer fra første verdenskrig, hvor piloterne blev kolde i de dårligt isolerede cockpits og havde brug for jakker, der kunne holde dem varme samtidig med at de kunne bevæge sig helt frit. Siden har jakken være på mode af flere omgange, sidst omkring 2015/2016, hvor den for alvor har fået en renæssance i modebilledet. Bomberjakken er let genkendelig med sine manchetter af rib og matchende halsåbning. Den foransiddende lynlås understreger den klassiske silhuet, der gør jakken til den perfekte tilføjelse til din garderobe. I dag findes bomberjakken i mange forskellige former, længder og udtryk. Fælles for dem alle er dog formen, der er løs og ren med ribkanter i bunden af ærmer og krop samt langs halskanten. Variationerne af jakken gør, at du kan find både lange og korte, klassiske og modeller med hætte.

  Forskellige former for bomberjakker

Hvis du vælger en helt klassisk model i en farve, der kan bruges til det hele, får du en jakke, der kan bruges til både hverdag og fest. Er du modig, kan det blive dit go-to item, når du skal skabe et look, der er sporty, lækkert og med kant. Alt efter hvilken jakke du bruger, kan du skabe en hel række forskellige udtryk med en jakke. Alt efter om du vælger en ensfarvet eller mønstret, en i nylon eller en af læder får du et vidt forskelligt udtryk fra samme model. Det handler alt sammen om din personlige stil. Herunder kommer en oversigt over nogen af de forskellige variationer af jakken du kan overveje om passer ind i din garderobe:
 

Materialevalg: Uld – for en varm jakke, der kan bruges i stedet for en cardigan om vinteren eller som en let jakke i foråret og efteråret. Læder – giver et mere luksuriøst og lidt lapset udtryk, der kan være super hot, hvis det styles på den rigtige måde. Nylon – det helt klassiske materiale, der er den mest udbredte version af jakken. Den mest sporty model. Lærred – en lettere og mere ’voksen’ udgave, der passer perfekt i foråret som en let jakke. Silke – en videreudvikling af den klassiske nylonmodel. Den er mere eksklusiv og slinky i udtrykket. Den fungerer bedst, hvis modellen er helt klassisk og enkel. Farvevalg: Sort – den evige klassiker. Den kan bruges som let jakke, som cardigan eller som erstatning for en blazer, når du skal give den lidt ekstra. Blå – en lidt mere sporty farve, der ikke er helt så elegant som den sorte, men stadig har stil og klasse. Hvid – et klart statement piece i din garderobe. Denne jakke kommer til at give associationer til en moderne Don Johnson, især, hvis du styler den korrekt. Grøn – igen en klassiske farve, der kan bruges sammen med stort set alle outfits. Den er dog knap så elegant som den sorte og blå, hvorfor den ikke helt har samme effekt, hvis den sal bruges i stedet for en blazer. Mønstret/med print – bold move! Så simpelt kan det siges. Træd varsomt, når du styler en mønstret jakke, så det ikke bliver det oufit, der kommer gående med dig og ikke omvendt.   Fit – sådan skal din bomberjakke sidde

Oprindeligt var jakken designet til militære formål og det afspejlede sig klart i pasformen, der var løs. Det vigtigste element var bevægelsesfriheden og muligheden for at bære flere lag tøj under, så piloten ikke blev kold under flyvningen. I dag har designet ikke de samme restriktioner, for den skal bruges som en del af den civile garderobe og derfor behøver den ikke have den samme kasseformede pasform. Du finder en bred vifte af forskellige pasformer, hvor der er lagt vægt på at fremhæve forskellige sider. Den mest udbredte model i dag, er langt mere slimfit – både på krop og ærmer. Det betyder ikke, at du skal føle dig som en rullepølse, når du tager den på, men mere, at der er plads til at understrege de ting du gerne vil. Det vigtigste du skal holde øje med er, at jakken passer over skuldrene. Den må ikke falde ud over det bredeste sted på dine skuldre, men omvendt må den heller ikke sidde for stramt. Sømmen, hvor kroppen og ærmerne er syet sammen skal sidde direkte der, hvor dine er bredest og danner en vinkel ned til din overarm. Det næste er, at selve kroppen skal have det rigtige fit og den rigtige længde. Når det kommer til længden, må en bomberjakke aldrig være for kort! Der må IKKE være mellemrum mellem linningen på dine bukser og din jakke! Det kan ikke understreges nok. Den ideelle længde går til toppen af dine baglommer, når du har jeans på. Det rigtige fit er en smagssag, for nogen er glade for den meget stramme silhuet, mens andre synes mere om den lidt løsere form – det lader vi være op til dig!

  Hvordan styler du din bomberjakke?

Det er ikke meget anderledes end at style din blazer, men udtrykket bliver en hel del mere sporty. Alt efter model, farve og materiale kan du skabe stort set lige præcis det look du ønsker dig.

  Sports luxe

En af de helt store tendenser, der ses overalt i modebilledet, fra runways til modemagasiner. Her handler det om at tage dit afslappede look til nye højder. Når du vælger et par lækre joggingbukser, en fed tee og parre det med en klassisk bomber har du det perfekte sports luxe look.

  Casual Bomberjakke

Brug din bomber som en let jakke ud over dit hverdagslook. Jeans eller chinos og en lækker skjorte eller polo er helt afslappet men stadig lækkert og stilet. Du kan dresse det op eller ned alt efter hvilke farver og former du går efter. Den klassiske med mørke slim jeans og en lyseblå skjorte med en skøn mørk bomber over, er et lækkert, cool og casual look, der stadig er elegant og stilet. Den mere afslappede version med lyse chinos, en polo og en jakke med mønster eller i dyb skovgrøn er klassisk med stort K.

  Formelt

Er du typen, der får klaustrofobi bare ved tanken om skjorte og slips, så kan du bruge din bomberjakke til at skabe et afslappet, sporty men stadig super lækkert look. Om du skal til firmafrokost eller bryllupsfest hos din homie, så kan du uden problemer bruge din bomber sammen med et par klassiske, mørke bukser, en lækker skjorte. Det handler bare om at vælge den rigtige model, der ikke virker for casual.