Din indkøbskurv er tom.
Ordre: 0,00 kr.
Total: 0,00 kr.
Fri fragt fra 299 kr.
Gratis ombytning
Dag til dag levering
Kundeservice: 98 18 18 39

Converse

Et kig rundt i gadebilledet, og de lyser op alle steder. De passer næsten til ethvert outfit. En universalsko, der altid tager sig godt ud. Chuck Taylors, All Stars eller bare Converse. Skoen, der har sat et dybt og solidt fodaftryk i modebilledet.

Chuck Taylors

Første side i historien om Converse sætter scenen tilbage til 1908 i Malden, Massachusetts, USA. Her grundlagde Marquis Mills Converse gummiskofabrikken, der var frøet, hvorfra den internationale succes blomstrede. De første år solgte selskabet omkring 4.000 sko årligt. Marquis ville dog mere. I 1917 kom det første par Converse All-Stars på markedet, og de blev et øjeblikkeligt hit.

Men den brede nationale og internationale succes fik brandet gennem basketballspilleren Charles ’Chuck’ Taylor. Han var som den første sportsstjerne med til at promovere et brand, nogensinde. Chuck Taylor blev en del af firmaet, og tunerede rundt på skoler og institutioner, hvor man underviste i basketball iført sine smarte All-stars. Converse blev hurtigt den førende sko indenfor basketball og tennis. I 1960’erne spillede 90% af alle professionelle basketballspillere i Converse All-Stars.

Satsning på ungdommen

Efter Chuck Taylors død i 1969, skiftede Converse fokus fra at være en sportssko til at være en dagligdagssko for ungdommen. Skoen blev hurtigt taget ind af alverdens trendsættere. Converse gik på rekordtid fra en sportssko til et modefænomen. I dag kan skoen ses overalt i byerne, hvor ungdommelige sjæle bærer All-stars med største selvfølge.

Converse blev i 2001 opkøbt af sportsgiganten Nike, der dog ikke ændrede ved designet. I dag ejer 60% af alle amerikanere et par Converse sko, og tendensen har efterhånden bredt sig til det danske, hvor de fleste modetøjsbutikker har Converse på hylderne. Skoene kan i dags fås i alle regnbuens farver, men var i sin ungdom produceret i sort og brun.