Din indkøbskurv er tom.
Ordre: 0,00 kr.
Total: 0,00 kr.
Fri fragt fra 299 kr.
Gratis ombytning
Dag til dag levering
Kundeservice: 98 18 18 39

Dunjakker

En dunjakke er det sikre valg til den rigtige mand – uanset hvad er for en type mand. For dunjakken er sandsynligvis den mest alsidige af de mange trendy muligheder af overtøj til mænd i dag. Netop denne type jakke har mange anvendelsesmuligheder og er nem at kombinere med forskellige stilarter. Samtidig har dunjakken den fordel, at den holder i mange år, hvis du passer godt på den. 
Gå på opdagelse her på siden, og bliv klogere på, hvordan en dunjakke kan passe perfekt ind i dit klædeskab – og perfekt på dig. 

Vis mere

En jakke der kan passer til enhver fashion stil 


Dunjakker er blevet helt utroligt populære de seneste par år. Og modsat mange andre fashion items, så er denne jakke ikke blevet fast inventar blandt én særlig gruppe. Tværtimod vælger mange forskellige typer af mænd dunjakken, fordi den både er utroligt flot, er lavet af en god kvalitet, er komfortabel og have på og kan kombineres med stort set alle stilarter. 

Modsat andre former for overtøj, så findes dunjakken nemlig i lidt forskellige udformninger, snit, designs og så videre. Særligt er der ganske stor variation i forhold til længde, pasform, samt hvor tyk den føles at have på og se på. Derfor kan du sagtens finde forskellige dunjakker, som passer til forskellige formål, og netop denne faktor har været med til at gøre dunjakken til en fast bestanddel af mange mænds klædeskabe i dag. For eksempel ynder både mænd som Tom Hiddleston og Leonardo DiCaprio at bære dunjakker, men du vil også se den britiske hip-hopstjerne AJ Tracey, eller den amerikanske rapper Drake trække i én. 
 

Skab dit helt eget look 


Med en dunjakke er det således nemt at skabe sin egen stil. Mange mænd finder i dag den mere sporty stil attraktiv, og derfor vælger de at kombinere deres dunjakke med tøj og accessoires, der rimer på outdoor og naturoplevelser. Her vil du særligt se praktisk fodtøj, som er både vandtæt og godt isoleret, men også praktiske og slidstærke bukser, som kan klare både kold vind, regn og kulde. I mange tilfælde vil personer med ønske om et sporty look også forsøge at vælge en dunjakke i en farve, som passer til noget af deres gear. Det kan for eksempel være skibriller, paracord armbånd eller en hue. 
Andre mænd finder det både spændende og attraktivt at kombinere dunjakken med en mere klassisk og trimmet gentleman stil. Her er der igen gode muligheder for at kombinere på kryds og tværs, og for eksempel kan en dunjakke kombineres med flotte lædersko, et par lækre jeans, eller en moderne sweatshirt eller turtleneck. Men en dunjakke kan også sagtens spille flot sammen med gennemtænkte stilede accessoires såsom et elegant ur eller et par smarte solbriller. 

Alt i alt sætter kun fantasien grænser, når det kommer til at kombinere en dunjakke med din stil. Uanset hvilken stil du har, vil du nemlig altid kunne finde en dunjakke i en passende farve, stilart og pasform til at komplimentere dig. 
 

Når kvalitet, komfort og holdbarhed mødes


En af de største fordele ved en dunjakke er den elegante kombination af både kvalitet, komfort og holdbarhed. Dun er et utroligt lækkert materiale, som har en fordelagtig vægt til varme ratio – altså hvor god en isolering du oplever i forhold til jakkens vægt og størrelse. Dun fylder og vejer mindre end andre materialer, og det giver dig altså en stor fordel i forhold til andre former for overtøj. Derfor vil du i mange tilfælde også kunne nøjes med en tynd dunjakke i overgangsperioder. 

En anden stor fordel ved dun er, at det er åndbart og derfor utroligt komfortabelt at have i sin jakke. Og hvis du passer rigtig godt på din dunjakke, så vil dunene bevare sine skønne egenskaber i rigtigt mange år. Faktisk kan en dunjakke af høj kvalitet – og med den rette omsorg – isolere i samme høje grad i op til 50 år! Med andre ord kan en god dunjakke af høj kvalitet altså være en virkelig uovertruffen investering. 


En dunjakke kan være den perfekte overgangsjakke 


Som sagt findes dunjakker i mange forskellige varianter, længder, størrelser og meget andet. De lette dunjakker er de mindste modeller, som også er utroligt lette at have på og er ganske tynde og flatterende for figuren. Denne type af dunjakker er et suverænt godt bud på en elegant og let overgangsjakke. 
Denne type jakke er nem at have med, fordi den fylder ganske lidt, og samtidig er den enormt behagelig at have på, da den blot udgør et tyndt ekstra lag uden på dit tøj. Vælger du en tynd dunjakke, vil du også have en skøn vandrejakke til forår og efterår. Faktisk kan du i mange tilfælde nøjes med skiundertøj, et par tynde bukser og din dunjakke. På den måde kan du nyde en let og behændig påklædning, som er en stor fordel, når du er ude i naturen og ønsker god bevægelsesfrihed. 
 

Vælg dunjakken, når det for alvor bliver koldt udenfor 


Ønsker du en rigtig god vinterjakke, som også kan bruges på skibakkerne og på vandreturene i fjeld eller alper, så er en dunjakke igen et vildt godt bud. Igen har du en relativt let jakke, men som samtidig kan holde dig varm selv i iskolde temperaturer. 
På grund af sit smarte og moderne design, kan du også sagtens trække i din dunjakke, selvom du blot nyder vinteren i Danmark. Det alsidige snit gør nemlig en tyk dunjakke som en pæn fashion item, stort set uanset hvilket formål du bevæger dig uden for med. 
 

Der er forskel på dun i dunjakker 


Når det kommer til dunjakker, er det vigtigt at vide, at der selvfølgelig er stor forskel på kvalitet og derved også pris. Dunene i dunjakker kommer fra enten gæs eller ænder, og de fineste dun vil typisk være gåsedun. Hertil kommer, at der også er forskel på, hvor mange dun der er i den enkelte dunjakke. De dyre modeller har ofte en højere koncentration af dun. Dette kaldes også for ”fill power”. Som tommelfingerregel har de dyre dunjakker en fill power på 750 eller højere, mens de modeller af lavere kvalitet ligger på omkring 500. 

Fill power har altså en indflydelse på pris, men også på hvor godt dunjakken isolerer, og hvor komfortabel den er at have på. Sommetider vil en dunjakke have fyld af både dun og fjer. Fjer er tungere og stivere, og isolerer også dårligere end dun, og derfor vil en dunjakke med en stor andel af fjer også føles mere rigid end en ren dunjakke med fyld af dun, eller hvor andelen af fjer er under 10%.

Hvis du er blandt de mange forbrugere i dag, som går op i dyrevelfærd, så kan du med fordel læse op på de forskellige mærkers dunpolitik – altså hvor de får deres dun fra, og hvordan disse er fremskaffet.   
 

Hvad skal du vælge? 


Når det kommer til, hvilken dunjakke du skal vælge, er der flere elementer, du kan overveje. Flere forskellige elementer vil spille sammen på kryds og tværs, men du kan med fordel stille dig selv de følgende spørgsmål.
Hvad skal dunjakken primært benyttes til? 
Der er forskel på, hvilken dunjakke du skal købe i forhold til det ønskede formål. Hvis du vil bruge den som overgangsjakke eller som almindelig jakke i løbet af den danske vinter, kan du ofte nøjes med en tynd model. 
Hvornår og hvor skal dunjakken bruges? 
Skal du bruge din dunjakke på skiferie i fjeldet eller alperne, så kan du med fordel købe en model, som er tykkere og varmere. Her bør du også kigge på sammensætningen af fjer og dun og få en jakke, som er let at have på trods sin tykkelse. 
Hvor god en kvalitet har du brug for? 
Igen er det et spørgsmål om, hvor og hvornår jakken skal bruges. Hvis du ønsker en jakke til hverdagsbrug eller som en del af en attraktiv garderobe, kan du i mange tilfælde nøjes med en dunjakke af lidt lavere kvalitet. Ønsker du i stedet et godt, solidt og holdbart stykke overtøj til udendørs brug og længere hikes, så kan du med fordel investere i en lettere og mere behændig model af høj kvalitet.  
Hvilken stil passer bedst til dig?
Her bør du særligt overveje, hvordan jakken skal komplimentere din øvrige beklædning, og særligt farve, snit og pasform er værd at tænke nærmere over. Dunjakker fås i dag i et meget bredt udvalg og i utroligt mange farver, så du kan med garanti finde en model, som passer til netop dig.  
Hvad er dit budget?
Det helt store spørgsmål med en dunjakke er næsten altid: Hvad må den koste? De dunjakker med den bedste kvalitet, den varmeste isolering og den længste holdbarhed er ofte også de dyreste. Hvis du allerede kender dit budget på forhånd, kan det være en god idé at sammenligne de forskellige modeller, vi har og på den måde prøve at indsnævre feltet. Er du ikke sikker på dit budget, kan du med fordel prøve at overveje, hvilke elementer der er vigtigst for dig og se, hvor du får mest for pengene med dine kriterier. 

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken eller hvilke dunjakker der kunne være noget for dig. Hvis du føler dig klar, kan du gå på opdagelse i vores sektion af dunjakker lige her.