Din indkøbskurv er tom.
Ordre: 0,00 kr
Total: 0,00 kr
Fri fragt over 499 kr.
14-dages returret
Hurtig levering 1-2 dage
Kundeservice: +45 98 18 18 39

Ure

Uret betegnes som det smykke enhver mand kan bære med stil. Uret er din moderne ven uanset højde, drøjde, look eller formål. Du kan altid finde et spændende ur uanset anledning. Find et bredt udvalg af trendy ure fra Sekonda.

Vis mere
Trenden, der aldrig forgår

Interessen for ure har altid ligget lige så dybt i manden, som dens ditto til sport og kvinder. Derfor er der gennem tiden blevet skabt et væld af ure, der kan opfylde selv den mest kritiske feinschmeckers ønske. Uret er blevet set som et symbol på styrke og elegance. Ethvert ur har et bestemt udtryk, og derfor er det vigtigt at finde netop det ur, der passer til personen bag. Find et større udvalg af tidens lænker til en fornuftig pris ovenfor. Vi har klassiske ure, men vi har i endnu større grand nytænkende ure. 

Er du interesseret i historien bag den trendy armlænke, så læs om udviklingen af uret nedenfor.

Historien om tiden

Mennesket har altid været fascineret af tid. Vi har altid gerne ville kunne kontrollere den, og måle dens færden. I de tidlige landbrug var det nok at holde styr på dagene, da man stod op og gik i seng med solen. Der var dog andre steder, hvor tidsintervallerne havde større betydning. Her blev den spæde start til det nuværende ur lagt. De første eksempler var i form af sol-, vand- og sandurene. Egypterne har været på forkant med meget gennem tiden, og det menes, at de første solure blev fundet i pyramidernes hjemland, og kan dateres tilbage til engang før vores tidsregning. I de gamle samfund havde vanduret dog den hyppigste udbredelse, da det over et døgn gav de mest præcise resultater, grundet dets uafhængighed af solens stråler. Tiden er et fænomen skabt af naturen, som er blevet videreudviklet af mennesket. I dag er mennesket nærmest blevet en slave af tiden, med sin stress og jag. Historien derhen er dog meget længere.

Det mekaniske ur

Præcis hvornår det mekaniske ur blev opfundet, står stadig hen i det uvisse. Spekulationer bygger på middelaldermanuskrifter fra slutningen af 1200-tallets Europa. Her henvises til en ny form for meget kostbare ure. Men som det gælder, for mange af de revolutionerende opfindelser verden igennem tiden har set, så slås de forskellige verdensdele om retten til den originale idé. I den asiatiske del af verden, mener man, at de store astronomiske ure, der blev bygget i 1000-tallet, bør regnes som det første mekaniske ur. De byggede dog på vandprincippet, og det kan derfor være vanskeligt at kalde dem udelukkende mekaniske. De europæiske ure adskilte sig fra dette princip, ved at lodder, der gik op og ned, fik uret til at løbe rundt. Det gjorde uret resistent overfor kulde, som havde været problemet for vanduret.
De første mekaniske ure, som med sikkerhed kan dokumenteres, blev konstrueret i 1336 af britiske Richard af Wallingford. Han nedskrev en så detaljeret gennemgang af hans arbejde, at man i dag vil kunne rekonstruere uret. I sidste del af 1300-tallet spredte uret sig over de europæiske grænser. Særligt i klostre var det yndet, at have et ur, da gudstjenesterne skulle foregå på præcise tidspunkt. Senere blev uret placeret i toppen af klokketårne til udsyn for hele byen. Men først fra 1500- og 1600-tallet begyndte uret at være nøjagtigt, og derved kunne påvirke menneskets hverdag. Uret begyndte særligt at påvirke arbejdstiden. Uret kan tilskrive sig sin del af æren for den industrielle revolution i 1700-tallet, mener mange. Her blev udtrykket ’tid er penge’ for første gang brugt, og effektivisering af arbejdet blev et udbredt ledelsesfænomen. Tiden fik større magt over mennesket, og det er absolut ikke blevet mindre med årene.

Armbåndurets fødsel

Da kanontordenen brød ud og landegrænser blev flyttet i 1914 – ja, der fik armbåndsuret sit gennembrud. Forud for 1. Verdenskrig var lommeuret tidens hotteste trend. Ulemper var, at det krævede tid, og ikke mindst frie hænder, at tjekke klokken. Under kamp var det af gode grunde ikke altid, at man kunne bruge den ene hånd til at lede efter lommeuret. Det blev et stort problem, da alle taktiske udfald var planlagt efter viserens cirkulere gang. På daværende tidspunkt var teknikken ikke fremskreden nok, til at man kunne have radioudstyr eller anden kommunikationstekniske enheder med. Derfor skulle alle nødvendigvis følge den tidsplanlagte angrebsplan. For at komme denne uheldige tendens til livs, begyndte en militær trend blandt officererne at sprede sig – de bar deres lommeur om armen i et læderhylster. Der gik ikke mange måneder inden trenden var global, og urene til håndleddet blev produceret på fulde tryk. Efter krigens skræmsler blev armbåndsuret en integreret del af herregarderoben. I dag ser vi næsten udelukkende armbåndsure - selvom lommeuret netop har fundet sin renæssance.

Tak for besøget

Hos 2trendy har vi en vision om at blive din foretrukne online tøjbutik, når du skal købe den seneste mode. Vi vil ikke tilbyde dig en overflod af herretøj. Vi vil tilbyde dig det rigtige herretøj,  som surfer øverst på modebølgen. Vi forbedrer hele tiden vores udvalg, så de ure du ser, er de seneste skud fra modekanonen.
Samtidig med vores nutidige udvalg, vægter vi din købsoplevelse højt. Derfor tilbyder vi, at sende din pakke med gratis levering ved alle køb over 499,-. Indenfor to hverdage kan du forvente, at en af Post Danmarks rødklædte budbringere står foran din hoveddør med dit nye ur. På den måde kan du hurtigt få styr på både tid og mode.